КОНСУЛТАЦИЯ С ДОЦ.Д-Р ВЛАДИ МАНЕВ-КЛИНИЧЕН ИМУНОЛОГ

 0889 90-20-59  consult_v_m@abv.bg  consult.clinical-immunology.com

Лактоферин

Молекулата на лактоферина – мощен адаптоген за повишаване на имунната защита

Mоже да се постигне оптималeн имунен отговор при използване на бактериални или противовирусни ваксини, включително противогрипни, срещу папилома вирус и други?

Може ли да се намали теоритичният риск от евентуални странични ефекти при ваксинациите?

Как може да се получи необходимата ефективност от ваксините при имунокомпрометирани пациенти? /най-често след проведена лъче- или химиотерапия при пациенти със злокачествени заболявания, СПИН и др./

Тези въпроси намират позитивен отговор наскоро чрез патентована разработка в САЩ: „Лактоферинът – адювант на ваксините” с регистриран Патент №US 2007 /0259007 А1 – Marian L.Kruzel,Jeffrey K Actor: Lactoferrin: an adjuvant for vaccines.

" LACTOFERRIN - Лактоферин ”

60 капсули, хранителна добавка

Природен имуностимулатор и антиоксидант

Състав:

Всяка капсула съдържа 250 мг лактоферин, получен от краве мляко, в желатинова обвивка

Начин на употреба:

Пие се по една капсула или при необходимост до две капсули дневно профилактично преди ядене или се поръсва съдържимото на капсулата върху малка част от храната .

Предназначение :

Средството не е лекарство.То може да се използва за подобряване на естествената имунна защита, за профилактика и като допълнение за подпомагане комплексната профилактика и лечение при бактериални, вирусни, гъбични инфекции, за профилактика на вътреболнични инфекции, за подпомагане и стимулиране имунната реактивност при хронично и тежко болни. Лактоферинът е имуностимулатор и имуномодулатор,който се използва едновременно с ваксини за повишаване ефективностст им. Той е адаптоген и мощен антиоксидант, повишаващ устойчивостта на организма при остър и хроничен стрес и условия, които повишават степента на окислителни нарушения и може да бъде използван като допълнително и помощно средство в профилактиката и комплексната терапия на инфекциозни, злокачествени заболявания /предимно на стомашно-чревния тракт /, алергични и други. Средството е хранителна добавка, която не е заместител на разнообразното хранене.

Информация за специалисти:

Лактоферинът се съдържа в коластрата и женското мляко и в специфичните гранули на неутрофилите. Той играе важна роля като противоинфекциозен фактор и координира компонентите на имунната система. Лактоферинът повишава фагоцитарната активност на левкоцитите, нормализира съотношението на имунните клетки, стимулира противотуморната активност на естествените килъри, проявява антиоксидантен, противовъзпалителен, хипотензивен, антиатерогенен и антикоагулационен ефекти. Като свързва желязото, лактоферинът лишава микроорганизмите и туморните клетки от този растежен фактор и проявява антибактериален,противовирусен,антипаразитен и противотуморен ефект като инхибитор на ангиогенезата, клетъчния цикъл и като активатор на апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на туморната клетка. Има доказан аналгезиращ и антистресов ефект.Може да предпазва клетките на нервната система .Лактоферинът е хранителна добавка, която не може да замени специфично лечение при поставена диагноза на което и да е заболяване.

Предупреждения и противопоказания:

Да не се приема при доказана алергия към краве мляко. Не се препоръчва и да не се предписва при естрогенозависими тумори. Да не се превишава предписаната доза.

Съхранение:

при стайна температура и защитено от светлина място.Произведен в САЩ, фирма „Симбиотикс”. Продуктът е получен чрез нативно охлаждане и лиофилизиране поради което има напълно запазена биологична активност, не съдържа консерванти, хормони, пестициди, антибиотици или други вредни компоненти. Вносител и дистрибутор:

Медицински център за имунологично здраве, ЕООД. Тел/Факс: 9744819. www.immuno-bg.org

Препоръчителна цена : до 115 лв.

Аптеки в,които може да се закупи препарата в гр.София:

Аптека Никофарма „ул.Пловдивско поле”№7 /кв.Дървеница срещу „раковата болница”/ тел.02/973 34 58;

Аптека на входа на 17 ДКЦ бул.Евлоги Георгиев №108,телефон:02/9441923;

Аптека „Царица Йоана” ул.Здраве №21А тел.02/852 65 98 /срещу АГ болница Мед.факултет София/

Аптека МЕДА,тел 02/.989 24 52 бул.В.Левски №7

Молекулата на лактоферина – мощен адаптоген за повишаване на имунната защита

Как може да се постигне оптималeн имунен отговор при използване на бактериални или противовирусни ваксини, включително противогрипни, срещу папилома вирус и други?

Може ли да се намали теоритичният риск от евентуални странични ефекти при ваксинациите?

Как може да се получи необходимата ефективност от ваксините при имунокомпрометирани пациенти? /най-често след проведена лъче- или химиотерапия при пациенти със злокачествени заболявания, СПИН и др./

Тези въпроси намират позитивен отговор наскоро чрез патентована разработка в САЩ: „Лактоферинът – адювант на ваксините” с регистриран Патент №US 2007 /0259007 А1 – Marian L.Kruzel,Jeffrey K Actor: Lactoferrin: an adjuvant for vaccines.

Лактоферинът се съдържа в неутрофилните левкоцити, кравето мляко, човешката кърма, спермата и други телесни течности и тъкани.

Като свързва желязото в средата в която се намира той лишава бактерии, вируси, гъбички, паразити или злокачествените клетки от желязо, което е жизнено необходимо за развитието им и така спира развитието и на раковите клетки. Механизмът на постигане на оптимален полезен ефект от ваксинаците е чрез вкючването на лактоферин във ваксините или ако те не го съдържат се внася в организма отвън. Така лактоферинът успешно стимулира имунокомпетентните клетки Т и В лимфоцитите срещу вирулентни патогени, антигени при рак и различни алергени. Авторите доказват използването на лактоферина като усилвател /аджувант/ на ефекта на ваксините както при производството на ваксини, така и в профилактиката и терапията на бактериални, вирусни, гъбични, паразитни, злокачествени и други заболявания.

Учени от Шведския университет департамент по вирусология /Mistry N., Drobni P., et al. 2007/ доказаха, че лактоферинът има антипапилома вирус ефект. Този факт дава възможност да се използва лактоферина и в профилактиката на рака на шийката на матката и особено при съчетавене и едновременно приложение с ваксина срещу папилома вирусите. Японски учени /Ishii K, N.Takamura et al. 2003/ доказаха категоричен ефект на лактоферина при хронични хепатити предизвикани от хепатит С вирус при пер орално приложение на лактоферина в продължение на 12 месеца.: Marchetti M, E.Tribala, F.SWuperti, M Johansson 2004 доказаха инхибиращия ефект на лактоферина срещу херпес симплекс вирусите. Патент, издаден от патентното ведомство на Европа през 2006г., доказва възможността за потенциране ефективността и на противотуморните ваксини при едновременното им приложение с лактоферин.

/Патент Title:/

LACTOFERRIN AS AN ADJUVANT IN CANCER VACCINES

Document Type and Number:

European Patent EP1635766

Inventors: Varadhachary, Atul (US) Pericle, Federica (US)

Application Number: EP20040817695

Publication Date: 03/22/2006

Filing Date: 06/07/2004

Лактофиринът се внася у нас и може да се намери в аптеките изписани в приложената листовката за употреба на лактоферин включена в рубриката „Новини” на сайта www.immuno-bg.org може да получите допълнителна информация във Wikipedia